Мови

  • English
  • Українська

Пошук

Синдикація

RSS-матеріал

Церемонія вручення диплому Doctor honoris causa Інституту фізики конденсованих систем НАН України професору Карлу Хайнцінгеру

Церемонія вручення диплому Doctor honoris causa Інституту фізики конденсованих систем НАН України професору Карлу Хайнцінгеру


By icmp_admin - Створено 01 Вересень 2015

У п’ятницю, 4 вересня 2015 року о 15:00, в Залі засідань ІФКС НАН України (за адресою вул. Свєнціцького,1) відбудеться Церемонія вручення диплому Doctor honoris causa Інституту фізики конденсованих систем НАН України професору Карлу ХАЙНЦІНГЕРУ (м. Майнц, Німеччина).

Карл Хайнцінгер прочитає інагураційну лекцію “Українсько-німецьке співробітництво та його роль у розвитку комп’ютерного моделювання розчинів електролітів”.

Запрошуємо всіх зацікавлених.

Карл Хайнцінгер народився 25 грудня 1930 року в містечку Klein-Auheim, Landkreis Offenbach, Hessen. У 1957 році отримав диплом фізика від Університету Франкфурта. У 1961 році захистив докторську дисертацію в Університеті Майнца і наступні три роки з 1962 по 1964 провів на пост докторантських студіях у США, працюючи у Брукхавенській національній лабораторії. Після повернення до Німеччини очолив групу з фізичної хімії в Інституті хімії (Інститут Отто-Гана) при товаристві Макса Планка у Майнці. Основні наукові інтереси та досягнення професора Хайнцінгера стосуються області комп’ютерного моделювання води та розчинів електролітів.

Рішенням Вченої ради ІФКС НАН України від 25 травня 2015 року звання Doctor honoris causa присвоєно Карлу Хайнцінгеру (Майнц, Німеччина) за піонерські дослідження розчинів електролітів методом молекулярної динаміки та за його визначальну роль у становленні комп’ютерного моделювання як одного з основних напрямків діяльності Інституту.